Netwerk

Specialisten Netwerk Insolventierecht

20

lectures

2650 EUR.

Deel op sociale media

in
t
f

Inhoud

Dit netwerk is bedoeld voor iedereen die beroepshalve en op regelmatige basis met insolventiekwesties te maken heeft. U hebt een professionele achtergrond als herstructureringsadviseur, bedrijfsleider, accountant of belastingadviseur en bent gespecialiseerd in insolventierecht. In dit netwerk behandelen wij actuele vraagstukken binnen het vakgebied en wisselen wij ervaringen uit over de beste werkwijzen in bepaalde situaties.

 

De netwerkleider is verantwoordelijk voor een deel van de inhoud op het netwerk. Daarnaast zijn er presentaties van zowel netwerkleden als externe sprekers. Als deelnemer aan het netwerk kunt u invloed uitoefenen op de inhoud, hetzij door relevante onderwerpen te kiezen, hetzij door geschikte sprekers voor te dragen.

Er is een actieve uitwisseling tussen netwerkleiders, sprekers en deelnemers over actuele economische en juridische ontwikkelingen op het gebied van insolventie. 

 

Lijst met onderwerpen voor volgend seizoen:

  • Actuele Rechtspraak
  • Betalingsverrichtingen bij insolventie
  • Bestuursverantwoordelijkheid onder Corona
  • De rol van de insolventierechter
  • Insolventieplan, vereffening van vennootschappen, afwikkeling van lopende transacties
  • Verdeling van de failliete boedel
  • Waardering van goodwill
  • Faillissement onderzoeken

 

Doel

Doel van het opleidingsnetwerk is een forum te creëren waar actuele onderwerpen en problemen op het gebied van het insolventierecht op hoog niveau en met een praktische aanpak ten behoeve van de deelnemers worden besproken en waar uitvoerbare oplossingen voor concrete uitdagingen worden uitgewerkt.

 

Het netwerk heeft ook tot doel ervaringen te delen, nieuwe competenties en vaardigheden te ontwikkelen en relaties tussen de deelnemers op te bouwen. U verbetert niet alleen uw professionele knowhow, maar krijgt ook toegang tot gedegen, actuele en praktijkrelevante kennis uit de sector via een evenwichtig netwerk van belanghebbenden. Elk seizoen houden we vier effectieve en gerichte netwerkbijeenkomsten, die elk zes uur duren. Elke netwerkbijeenkomst omvat vijf uur voortgezette beroepsontwikkeling goed voor vijf PO-punten, dit betekent dat u aan het eind van onze netwerkbijeenkomsten in totaal twintig PO-punten heeft verzameld.

 

Doelgroep

Deze groep bestaat uit accountants, belastingadviseurs, directeuren, investeerders, gespecialiseerde advocaten voor insolventierecht, herstructureringsadviseurs en bedrijfsjuristen.


Zolang er plaatsen beschikbaar zijn, is het mogelijk zich zowel aan het begin van elk seizoen als tijdens het seizoen bij het netwerk aan te sluiten. 
Deelname aan het netwerk is persoonlijk, zodat iedereen de kans krijgt het beste uit het netwerk te halen.

 

Materialen

Alle deelnemers ontvangen een map met de relevante documenten en materialen. Bovendien kunnen de documenten achteraf digitaal worden geraadpleegd met afzonderlijke, individuele toegang.

Officieel geaccrediteerd bij de Nederlandse Orde van Advocaten

Meer weten?

Als eindverantwoordelijke van JUC in Nederland focus ik mij op de samenstelling en kwaliteit van onze Specialisten Netwerken, evenals de dynamiek tussen de professionals. Graag vertelt een van onze vakkundige Network consultants u meer over welk Netwerk bij u past.

Rick Ham

Rick Ham
Head of Office
Telefoon: +31 20 808 1860
E-mail: rh@juc.nl

Lees meer over de toonaangevende organisator van specialisten netwerken in Nederland

JUC is in 2001 opgericht als gespecialiseerde aanbieder van juridische trainingen. Wij bieden een breed scala aan cursussen, conferenties, seminars en netwerken.

Deel op sociale media

in
t
f