Netwerk

Netwerk financieel Familierecht

We verdiepen ons in familierechtzaken en de praktische ervaring van professionals in familierecht

20

contacturen

2650 EUR.

Deel op sociale media

in
t
f

Inhoud 

Als professional die regelmatig te maken heeft met echtscheidingen kom je voortdurend in je praktijk voor nieuwe uitdagingen te staan. Een lastig onderwerp is altijd hoe we om moeten gaan met de financiële en fiscale aspecten van een scheiding. Antwoorden op het juridische en financiele vraagstuk van je cliënt zijn niet altijd te vinden in de wet of de rechtspraak en variëren afhankelijk van de feiten en omstandigheden.

Tijdens onze bijeenkomsten krijg je de kans om te discussiëren en dieper in te gaan op verschillende onderwerpen en problemen over de financiele kant van het familierecht, met een sterke nadruk op de praktische toepassing die kenmerkend is voor familierechtelijke zaken. Er is ruimte voor discussie en ervaringsuitwisseling tussen de deelnemers uit verschillende disciplines over concrete juridische, financiele en fiscale vraagstukken die je dagelijks tegenkomt.

We hebben de vier dagen van 6 uur onderverdeeld in de volgende onderwerpen:

 • Huwelijksvermogensrecht. Gastpresentatie: mr. Tim Backx, advocaat-mediator, Partner SmeetsGijbels Amsterdam.
  • Afwikkeling huwelijkse voorwaarden en het verrekenbeding
  • De beperkte gemeenschap

 • Fiscale aspecten scheiding. Gastpresentatie: mr. Wim Houtekamer AA CPL, fiscaal jurist en pensioenjurist, Partner Houtekamer & Noordzij Pensioen- & Fiscaaljuristen
  • Fiscale gevolgen vermogensverdeling
  • Fscale gevolgen (afkoop) partneralimentatie

 • Alimentatie: Janneke Mulder, advocaat-mediator, Partner Uiteen Rotterdam
  • Recente jurisprudentie

 • Casusbehandeling waarbij de cursisten hun eigen casus kunnen inbrengen en de drie docenten aanwezig zijn om samen met de groep de verschillende vraagstukken op te lossen. 

Bij de aanmelding zal worden gevraagd wat de onderwerpen zijn waar in de praktijk tegen aan loopt. Aan de hand hiervan -en ook aan de hand van de samenstelling van de groep- zullen de gastdocenten  hun presentatie nader afstemmen.

Doel

Je verbetert niet alleen je professionele knowhow, maar krijgt ook toegang tot actuele en praktische kennis uit de sector via een evenwichtig netwerk van professionals.

Vanwege de verschillende disciplines die aanwezig zijn, zal de casuistiek ook multidisciplinair worden aangevlogen. Dit biedt meteen je kans om je netwerk te vergroten met de aanwezige deelnemers die ook alle 4 de dagen van het netwerk aanwezig zijn.

Elk jaar organiseren we 4 effectieve en gerichte netwerkbijeenkomsten, die elk 6 uur duren. Elke netwerkbijeenkomst is goed voor 5 PE-punten. Aan het eind van onze netwerkbijeenkomsten heb je in totaal 20 PE-punten verzameld. Het is tevens mogelijk om notariële PE-punten te verzamelen bij onze bijeenkomsten.

Doelgroep

Dit netwerk is bedoeld voor advocaten, mediators, accountants, fiscalisten, notarissen en andere professionals die zich in de praktijk bezig houden met het familierecht.

Het aantal beschikbare plaatsen in het netwerk is beperkt. Toelating vindt hoofdzakelijk plaats aan het begin van het jaar, maar ook gedurende het jaar, afhankelijk van beschikbaarheid. De plaatsen in het netwerk zijn persoonlijk, waardoor deelnemers maximaal profiteren van gedeelde ervaringen.

Officeel geaccrediteerd door:

Hoe werken onze netwerkgroepen?

Onze netwerkgroepen bieden je toegang tot een speciale leervorm waarin leren en professioneel sparren centraal staan. In onze netwerkgroepen ontwikkelen onze leden zich samen tijdens het seizoen, dat bestaat uit vier face-to-face bijeenkomsten per jaar. Deze vier bijeenkomsten per jaar vormen een uniek leerforum dat wordt gekenmerkt door kennis, ontwikkeling van vaardigheden en inspiratie. Om professionaliteit centraal te stellen, hebben we ervoor gezorgd dat alle bijeenkomsten in onze netwerkgroepen worden geleid door netwerkleiders die toonaangevende experts zijn op het betreffende onderwerp van het netwerk. Alle deelnemers ontvangen een map met de relevante documenten en materialen zoals presentaties, draaiboeken enz.

Meer weten?

Als eindverantwoordelijke van JUC in Nederland focus ik mij op de samenstelling en kwaliteit van onze Specialisten Netwerken, evenals de dynamiek tussen de professionals. Graag vertelt een van onze vakkundige Network consultants u meer over welk Netwerk bij u past.

Rick Ham

Rick Ham
Head of Office
Telefoon: +31 20 888 1027
E-mail: rh@juc.nl

Juridische netwerkgroepen met een hoog vakinhoudelijk niveau

Hier krijgt u niet alleen exclusieve netwerkkansen, maar ook de garantie van sprekers die nauw verbonden zijn met onze leden. Dit maakt ons netwerk sterker dan traditioneel onderwijs, als een dynamisch forum waar professionals samenkomen en ervaringen delen binnen het vakgebied.

Onze juridische netwerkgroepen belichten altijd actuele vraagstukken en perspectieven die voor de deelnemers relevant zijn. Vanaf de allereerste bijeenkomst nemen we uw input mee, waardoor de onderwerpen altijd aansluiten op de huidige en voortdurende ontwikkelingen binnen het vakgebied.

Hoe profiteer je van een netwerk?

 • Je hebt de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van de nieuwste wetgeving en uitspraken.

 • Maak nieuwe professionele contacten buiten je werkplek om je netwerk te versterken.

 • Unieke inzichten en best practices krijgen van andere leden van het netwerk.

 • Advies krijgen en discussiëren met andere professionals in hetzelfde vakgebied.

Deel op sociale media

in
t
f