Sprekers

Terug

Bonne van Hattum

Founder - The Evaluators | Assistant Professor - Nyenrode University

Ondernemer, wetenschapper en politica

Bonne van Hattum (PhD & LL.M) is al meer dan 20 jaar een expert op het gebied van gedragsrisico’s zoals massaclaims, groepsacties, aansprakelijkheden, politieke inmenging, imagoschade en toezichtsingrijpen. Haar specialisatie ziet vooral op de omgang met financiële en duurzaamheidswet- en regelgeving, de toepassing van open normen en het afwikkelen van massaschade. Zij is een scherpe jurist met een holistische en strategische blik (rechtssocioloog). Door Bonne worden deuren geopend die anders gesloten blijven.

Bonne is succesvol om op proactieve wijze maatschappelijk complexe vraagstukken (wicked problems) duurzaam op te lossen voor organisaties in de vorm van adviseur en toezichthouder. Hierbij verbindt zij gemakkelijk de juridische discipline met anderen zoals de economische, communicatieve en meer kwantitatief gedreven disciplines op het gebied van ICT en risicomanagement. Zelf opereert Bonne op het snijvlak van corporate affairs, governance, compliance, legal en risicomanagement..

Bonne combineert haar praktijk als strategisch adviseur en toezichthouder (oprichter van The Evaluators) met zowel de wetenschap (Nyenrode Business Universiteit en de Universiteit van Amsterdam) als de politiek (Gemeenteraadslid in Hilversum). Deze driehoek maakt haar ijzersterk om wicked problems in de kern aan te kunnen pakken en op te kunnen lossen. Zo kan zij via de wetenschap de nieuwste kennis en methoden op haar aandachtsgebieden opdoen en kan ze de implementatiemogelijkheden ervan goed toetsen via haar politieke ervaring en netwerk.

Bonne is geboren in Veldhoven (het slimste dorp van Nederland) en groeide verder op in Eindhoven, Brabant, het deel van Nederland waar je geboren wordt met humor en gevoel voor de menselijke kant van de zaak. Ze is daarna in Leiden rechten gaan studeren en in Amsterdam gepromoveerd op de afwikkeling van massaclaims in de financiële markten. Ze woont tegenwoordig in ’t Gooi, de tuinen van Amsterdam voor toeristen, heeft 3 kinderen en een arts als man. Het hele gezin speelt een instrument en hoopt ooit nog eens een gezamenlijk optreden te mogen verzorgen in het concertgebouw van Amsterdam