Sprekers

Terug

Dafne de Boer

Advocaat Intellectuele eigendom & IT-recht - Dirkzwager

Dafne is sinds 2017 advocaat en is gespecialiseerd in het IT- en privacyrecht. Zij houdt zich onder andere bezig met de volgende thema's:

  • Datalekken: begeleiding bij en afhandeling van datalekken. Zie ons Stappenplan Datalekken.
    Handhavingszaken door toezichthouders: begeleiding en strategisch advies wanneer een toezichthouder een onderzoek start of een handhavingsmaatregel oplegt.

  • Cyber security: advisering over het incident response plan en deelname aan het incident response team. Met ons cyber security team brengen wij snel en vakkundig risico's in kaart en schaleken we eenvoudig met externe experts, zoals IT-forensisch experts.

  • IT-contractering: Opstellen en beoordelen van IT-contracten, waarbij ik zowel IT-leveranciers als afnemers bijsta.

  • Proces- en beleidsdocumentatie (compliance): beoordelen en opstellen van interne en externe documentatie, zoals het privacybeleid, datalekkenbeleid en de Data Protection Impact Assessment (DPIA). Zie in deze en deze blog enkele aandachtspunten.

  • (Internationale) gegevensuitwisseling: het in kaart brengen van datastromen en het bieden van oplossingen voor het delen van data. Bijvoorbeeld binnen een concerns zijn of tussen leveranciers en afnemers. De transfer tools zoals de Standard Contractual Clauses en het adequaatheidsbesluit staan hierbij centraal. We hebben een Data Transfer Impact Assessment (DTIA) ontwikkeld waarin deze aandachtspunten terugkomen. Zie o.a. deze en deze blog voor meer informatie over internationale gegevensuitwisseling.

Legal 500 testimonial: "Mark Jansen and Dafne de Boer are notable partners. Systematically strong and achieve optimal results in order to properly argue the case"