Sprekers

Terug

Godert Jan van Manen

Co-Founder / Advisor to the Board / Senior Cyber Security Specialist - Northwave

Godert Jan van Manen begon zijn carrière in cybersecurity op 17-jarige leeftijd bij het Ministerie van Defensie als civiel Cyber Security adviseur. Op 19-jarige leeftijd werd hij als kapitein naar oorlogsgebied gestuurd en ontving een officiële onderscheiding van de Britse Koninklijke Landmacht voor zijn werk bij de NATO Multinational Brigade North-West in Bosnië en Herzegovina (MNB-NW).

Godert Jan heeft samen gewerkt met verschillende internationale en Nederlandse inlichtingendiensten en was later medeoprichter van een cybersecuritybedrijf. Northwave is nu een van de grootste in Nederland gevestigde IT-beveiligingsbedrijven in in Nederland. Zijn cliënten behoren onder meer het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC-NL), onderdeel van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), Ministerie van Economische Zaken en Klimaatmultinationals, nationale dienstverleners en grote investeringsbanken, evenals diverse andere ministeries binnen het Nederlandse regering.

Met meer dan 20 jaar ervaring is Godert Jan een expert o.a. op onderwerpen als Incident Response, Threat Intelligence, Pentesting, Reverse Engineering and building/ maintaining Security Operation Centres.