Sprekers

Terug

Jos van der Wijst

Owner / Tech Lawyer - BG Legal

Jos is advocaat voor innovatieve bedrijven. Samen met ondernemers zoekt hij waar ‘knowhow’ in het bedrijf ontstaat, hoe dat beschermd kan worden, hoe dat commercieel kan worden geëxploiteerd en hoe opgetreden kan worden tegen inbreukmakers.
De meeste bedrijven waar Jos voor werkt zijn actief in de technologie- of life sciences/farma sector. De bedrijven variëren van startups tot scale-ups en gevestigde bedrijven.

Jos adviseert over de juridische aspecten van data en de toepassing van nieuwe technologieën. Zoals data, artificial intelligence (kunstmatige intelligentie) en octrooirecht. Hij is lid van een kernteam van de NL AI coalitie.
Jos adviseert startup/scale-ups bedrijven die met technologie zoals AI, IoT, blockchain aan de slag gaan. Het advies kan zien op contracten, IP aspecten, participaties/overnames en strategisch. Hij adviseert ook opdrachtgevers van dergelijke bedrijven. Jos voert ook AI Impact assessments uit (IAMI). Jos is ook lid van de NEN Normcommissie Artificial Intelligence en Big Data. Daar worden standaarden/normen ontwikkeld voor AI toepassingen. Verder adviseert Jos over het handhaven van octrooirechten. Soms treedt Jos op voor octrooihouders, soms voor (beweerdelijk) inbreukmakers. Jos procedeert ook over octrooirechten.

Jos werkt met name vanuit de Brainport Industries Campus in Eindhoven. Daarnaast is hij regelmatig te vinden op de Life Sciences campus Pivot Park in Oss. Samen met de innovatieve bedrijven op deze campus wordt gezocht naar kansen en oplossingen. Voor investeerders voert Jos IP due diligences uit.