Sprekers

Terug

Oscar Lamme

Advocaat / Partner - Simmons+Simmons

Oscar Lamme is partner in de IE-praktijk van Simmons & Simmons in Nederland. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring en is gespecialiseerd in internationale octrooi- en handelsgeheimgeschillen, technologielicenties en andere technologiegerelateerde zaken. Met zijn achtergrond in engineering is Oscar goed geplaatst om een grote verscheidenheid aan multinationale cliënten te vertegenwoordigen die actief zijn in de telecom, elektronica, biotechnologie en de farmaceutische industrie. Zijn zaken zijn meestal cross-jurisdictioneel en hij werkt vaak aan de convergentie van verschillende rechtsgebieden, zoals octrooirecht en mededingingsrecht.

Oscar publiceert regelmatig over octrooirechtelijke onderwerpen zoals het Gemeenschappeloijk Octrooigerechyt en het Unitair octrooi, en spreekt regelmatig op nationale en internationale congressen. Hij is ook lid van de EPLAW, de European Patent Lawyers Association.

In de Juve Patent rankings 2021 wordt Oscar genoemd als "Ones to Watch in Dutch patent litigation", waarbij wordt opgemerkt dat zijn concurrenten hem omschrijven als "strategisch slim". Chambers 2022 vermeldt Oscar als "Up and Coming" en citeert een cliënt dat hij "vooruitdenkend is en consequent nieuwe ideeën aandraagt voor de aanpak van geschillen." Who is Who Legal (IP 2022 - Patents) merkt op dat hij "highly recommended" is en citeert bronnen die zijn "always up-to-date knowledge" en "innovative insights" prijzen. In de 2022 editie van IAM Patent 1000 wordt Oscar vermeld in de Silver band, waarin staat dat hij "zonder vrees geschillen met een hoge inzet aanpakt. Hij biedt robuuste ondersteuning aan octrooigemachtigden in verschillende sectoren, van biotechnologie en farmaceutica tot telecom en elektronica." De Legal 500 vermeldt Oscar in 2022 als "Next Generation Partner" voor zowel Patent Litigation als Industry Focus: Life Sciences.

Oscar is een geregistreerd vertegenwoordiger voor het Unified Patent Court (UPC), dat op 1 juni 2023 operationeel werd.