Sprekers

Terug

Thijmen van Hoorn

Advocaat Intellectuele eigendom & IT-recht - Dirkzwager

Thijmen van Hoorn werkt sinds 2022 als advocaat op de sectie Intellectueel Eigendom, IT-recht & Privacy. Zijn focus ligt daarbij op het IT- en privacyrecht. In zijn dagelijkse praktijk houdt Thijmen zich onder meer bezig met het opstellen van verwerkersovereenkomsten en complexe IT-samenwerkingsovereenkomsten, en met het adviseren over IT-infrastructuur en privacybeleid. Verder staat hij zijn cliënten bij in uiteenlopende procedures, bijvoorbeeld over datalekken of mislukte automatisering.

Met grondige kennis van het IT- en privacyrecht helpt Thijmen bedrijven en (semi)overheden om compliant te zijn en hun juridische risico's te minimaliseren. Daarnaast bereidt hij organisaties voor op nieuwe wetgeving op het gebied van AI, data en cyber. Ook licht Thijmen zijn cliënten voor over de laatste ontwikkelingen en kansen op het gebied van nieuwe technologie.

Thijmen heeft zijn bachelor en master Nederlands recht gevolgd aan de Radboud Universiteit. Daar heeft hij zich gespecialiseerd in de raakvlakken tussen het recht, de technologie en de robotica. Gedurende zijn studie is Thijmen parttime aan Dirkzwager verbonden geweest als juridisch werkstudent.