Sprekers

Terug

Thijs van Aerde

Advocaat / Counsel - Houthoff

Thijs van Aerde is gespecialiseerd in het procederen bij de Hoge Raad en vertegenwoordigt ook cliënten bij het Europese Hof van Justitie en bij de Nederlandse gerechtshoven en rechtbanken. Hij legt zich toe op het intellectuele-eigendomsrecht, de mensenrechten en aan procesrecht gerelateerde kwesties.

Thijs van Aerdeis een Geschillenbeslechter voor de World Intellectual Property Organization (WIPO). In deze hoedanigheid neemt hij beslissingen in domeinnaamgeschillen op grond van de geschillenregeling voor .nl-domeinnamen.

Thijs publiceert regelmatig en geeft ook lezingen over intellectueel eigendomsrecht en procederen in IE-zaken. Hij is redacteur van het vaktijdschrift Auteursrecht, bestuurslid van de Vereniging van IP Litigation Lawyers (VIEPA), lid van de Vereniging van Civiele Cassatie Advocaten (VCCA), de Nederlandse Vereniging voor Procesrecht (NVvP), de Benelux Vereniging voor Merken- en Modellenrecht (BMM) en de Nederlandse Groep van de International Association for the Protection of Intellectual Property (AIPPI).

Hij werd ook genoemd als een van de Recommended Individuals in Nederland door IAM Patent 1000: "Thijs van Aerde is een van de meest bekende Supreme Court litigators in het land, met een gevestigd track record dat bewijst dat hij weet hoe te winnen."