Sprekers

Terug

Thomas de Leeuwe

Advocaat Bouwrecht - Rozemond Advocaten

Nadat Thomas afstudeerde aan de Universiteit van Amsterdam is hij in 2010 beëdigd als advocaat. Hierna werkte hij bij verschillende grote advocatenkantoren en hij volgde in 2014 de verdiepingscursus Privaatrechtelijk Bouwrecht van het Instituut voor Bouwrecht. In 2016 begon hij bij Rozemond Advocaten. Hier heeft hij zich verder gespecialiseerd in het civiele bouwrecht; een rechtsgebied waar zijn hart ligt en waar hij intussen ruime ervaring in heeft opgebouwd.

Thomas procedeert veel bij de burgerlijke rechter en – met name – de Raad van Arbitrage in Bouwgeschillen in typisch bouwrechtelijke procedures, bijvoorbeeld over de oplevering van het werk, (verborgen) gebreken, discussies over meer- en minderwerk en voortijdige beëindiging van de aannemingsovereenkomst. Met name dat laatste onderwerp kan rekenen op zijn bijzondere belangstelling, en dan vooral de bijzondere beëindigingsregelingen in diverse algemene voorwaarden zoals in par. 14 UAV 2012 en par. 16 UAV-GC 2005; hij heeft daarover verschillende publicaties geschreven. Uiteraard probeert Thomas een procedure te voorkomen als zijn cliënten daar belang bij hebben, zodat zij hun geschil zonder rechtsgang kunnen schikken. Verder helpt Thomas zijn cliënten bijvoorbeeld ook met het opstellen van aannemingsovereenkomsten.

Thomas beschikt over een gedegen kennis van de verschillende algemene voorwaarden die in de (internationale) bouwpraktijk worden toegepast, waaronder de UAV, de UAV-GC, de AVA en de verschillende FIDIC contract modellen. Verder publiceert hij regelmatig in vakliteratuur en is hij lid van de Redactieraad van het Tijdschrift voor Bouwrecht (TBR).

Sinds 2019 levert Thomas met enige regelmaat een bijdrage aan de Rozemond Podcast, waarin hij samen met andere kantoorgenoten actuele onderwerpen in het bouwrecht bespreekt.