Netwerk

Netwerk Aanbestedingsrecht

Een netwerk over de laatste actualiteiten en ontwikkelingen binnen aanbestedingen. Delen van visies vanuit de rechtspraktijk, marktpartijen en overheid.

20

contacturen

2650 EUR.

Deel op sociale media

in
t
f

Inhoud

Het netwerk Aanbestedingsrecht van JUC is opgericht voor professionals die op dagelijkse basis te maken heben met aanbestedingen. Een netwerk waarbinnen de laatste actualiteiten en ontwikkelingen binnen de rechtspraktijk, marktpartijen en overheden worden besproken. Via dit netwerk kunnen leden op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij stakeholders, marktpartijen en overheden van de rechtspraktijk. Leren van andere professionals, het behandelen van cases en het voeren van discussies op inhoudelijk niveau staat centraal. Dit netwerk biedt de mogelijkheid aan zowel aanbesteders als inschrijvers elkaar inzichten te geven en oplossingen te creëren voor de dagelijkse beroepspraktijk.

Themathiek, onderwerpen en inhoudelijke bijdragen komen zowel van de netwerkleiding als de leden van het netwerk. Dynamische interactie en onderlinge uitwisseling van visies en het voeren van discussies zijn een belangrijk onderdeel van de bijeenkomsten. Verschillende invlashoeken en uitwisseling van andere perspectieven dragen bij aan een unieke en intensieve manier van kennisdeling en professionele ontwikkeling.

Lijst van mogelijke onderwerpen:


 • Actualiteiten en ontwikkelingen: Laatste rechtelijke uitspraken & Jurisprudentie
 • Kwalificatieregelingen 
 • Wetsvoorstel Rechtsbescherming bij aanbesteden
 • Markten en nichemarkten: Technisch en functioneel specificeren in de praktijk
 • Samenwerkingen binnen de waardeketen
 • Uitzonderingen op de aanbestedingsplicht (waaronder de niet-wezenlijke wijziging).
 • Nieuwe vormen van aanbesteden; Theorie & Praktijk
 • ESG en duurzaamheid binnen het aanbestedingsproces
 • Zelfreiniging binnen de vakgroep; Gunning & Concurrentie
 

Doelgroep

Het netwerk is gericht op juristen binnen de adviespraktijk, binnen aanbesteders, inschrijvers en overheden. Ook adviseurs van stakeholders binnen de diverse aanbestdedingstrajecten maken deel uit van de doelgroep en het netwerk. Vanuit verschillende functies en rollen binnen het aanbestedingsproces kan dit netwerk relevant zijn en een unieke bijdrage leveren voor advocaten, aanbestedings- en aanbodmanagers, bouw en infra-adviseurs, ingenieurs, inkoopadviseurs, projectontwikkelaars, etc.. Samenvattend; iedereen die zich bezig houdt met aanbestedingsrechtelijke zaken, er regelmatig mee te maken krijgt en/of ervaringen heeft met aanbestedingsrechtelijke kwesties in de praktijk.

Het is mogelijk om tot het netwerk te worden toegelaten wanneer er vanaf de start of tijdens het seizoen plaatsen beschikbaar zijn. De plekken binnen het netwerk zijn persoonlijk, waarmee de leden optimaal kunnen profiteren van de relaties die zij opbouwen.

Hoe werken onze netwerkgroepen?

Onze netwerkgroepen bieden je toegang tot een speciale leervorm waarin leren en professioneel sparren centraal staan. In onze netwerkgroepen ontwikkelen onze leden zich samen tijdens het seizoen, dat bestaat uit vier face-to-face bijeenkomsten per jaar. Deze vier bijeenkomsten per jaar vormen een uniek leerforum dat wordt gekenmerkt door kennis, ontwikkeling van vaardigheden en inspiratie. Om professionaliteit centraal te stellen, hebben we ervoor gezorgd dat alle bijeenkomsten in onze netwerkgroepen worden geleid door netwerkleiders die toonaangevende experts zijn op het betreffende onderwerp van het netwerk. Alle deelnemers ontvangen een map met de relevante documenten en materialen zoals presentaties, draaiboeken enz.

Meer weten?

Als eindverantwoordelijke van JUC in Nederland focus ik mij op de samenstelling en kwaliteit van onze Specialisten Netwerken, evenals de dynamiek tussen de professionals. Graag vertelt een van onze vakkundige Network consultants u meer over welk Netwerk bij u past.

Rick Ham

Rick Ham
Head of Office
Telefoon: +31 20 888 1027
E-mail: rh@juc.nl

Juridische netwerkgroepen met een hoog vakinhoudelijk niveau

Hier krijgt u niet alleen exclusieve netwerkkansen, maar ook de garantie van sprekers die nauw verbonden zijn met onze leden. Dit maakt ons netwerk sterker dan traditioneel onderwijs, als een dynamisch forum waar professionals samenkomen en ervaringen delen binnen het vakgebied.

Onze juridische netwerkgroepen belichten altijd actuele vraagstukken en perspectieven die voor de deelnemers relevant zijn. Vanaf de allereerste bijeenkomst nemen we uw input mee, waardoor de onderwerpen altijd aansluiten op de huidige en voortdurende ontwikkelingen binnen het vakgebied.

Hoe profiteer je van een netwerk?

 • Je hebt de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van de nieuwste wetgeving en uitspraken.

 • Maak nieuwe professionele contacten buiten je werkplek om je netwerk te versterken.

 • Unieke inzichten en best practices krijgen van andere leden van het netwerk.

 • Advies krijgen en discussiëren met andere professionals in hetzelfde vakgebied.

Deel op sociale media

in
t
f