Netwerk

Specialisten Netwerk Arbeidsrecht

Krijg up-to-date kennis over de laatste ontwikkelingen in de jurisprudentie

20

contacturen

2650 EUR.

Deel op sociale media

in
t
f

Inhoud

In de hedendaagse complexe arbeidsmarkt worden we geconfronteerd met diverse uitdagingen op het gebied van arbeidsrecht. Deze variëren van discriminatie en diversiteits- en gelijkheidsplannen tot arbeidsrechtelijke aspecten van fusies en overnames en kwesties rondom wangedrag op de werkvloer. Ons Arbeidsrecht Netwerk richt zich op advocaten, bedrijfsjuristen, HR-directeuren en andere senior arbeidsdeskundigen die hun kennis willen verdiepen en ervaringen willen uitwisselen binnen dit belangrijke vakgebied.

Binnen dit netwerk behandelen we actuele kwesties en delen we praktische ervaringen om verstandige strategieën te ontwikkelen voor alle betrokken partijen. Tijdens onze bijeenkomsten bespreken we onderwerpen zoals reorganisaties, vakbondsonderhandelingen en rehabilitatie. Daarnaast onderzoeken we thema’s als ziekteverzuim, thuiswerk beleid, nieuwe werkvormen en telewerken, met aandacht voor internationale aspecten zoals belastingen en verzekeringen. We volgen en bespreken ook EU-initiatieven die invloed kunnen hebben op het Nederlandse arbeidsrecht en blijven op de hoogte van actuele rechtspraak. Verder behandelen we, met hulp van deskundigen, vraagstukken rondom pensioenen en verzekeringen.

De netwerkleider bepaalt deels de inhoud van het netwerk, met bijdragen van zowel netwerkleden als externe sprekers. Als deelnemer kunt u invloed uitoefenen op de inhoud door relevante onderwerpen voor te stellen of geschikte sprekers aan te dragen.

Gastsprekers: 
Julien Luscuere, Advocaat, Julien Luscuere Advocatuur B.V.
Ruben van Arkel, Advocaat & Mediator, Sparkel advocatuur & mediation
Bo Leeuwestein, Advocaat, Ploum

Lijst met onderwerpen voor volgend seizoen:

 • Actuele Rechtspraak
 • Reorganiseren kan je leren
 • Arbeidsrecht en M&A
 • Medezeggenschap 2.0
 • Billijke Vergoeding/ Baijingsleer
 • Thuiswerk beleid/ Stay Workacation/ Remote
 • Beoordeling van individueel ontslagrecht
 • Ziekteverzuim - ontslagfouten vermijden, arbeidsomstandigheden
 • Internet als plaats delict - ontslag wegens wangedrag en sociale media
 • Ontbindingsgronden, waaronder cumulatiegrond en vergoedingen, waaronder billijke vergoeding
 • CAO-recht, waaronder representativiteit vakbonden
 • Corporate arbeidsrecht – medezeggenschap
 • Corporate arbeidsrecht – bestuurder
 • Corporate arbeidsrecht – reorganisaties
 • Corporate arbeidsrecht – overgang van onderneming
 • Flex, waaronder kwalificatie
 • Fraude/ integriteit/ grensoverschrijdend gedrag


Doel

Het doel van dit opleidingsnetwerk is het creëren en onderhouden van een hoogwaardig forum waar actuele arbeidsrechtelijke onderwerpen, problemen en onderhandelingssituaties worden besproken. Hierbij hanteren we een praktische aanpak om werkbare "Best-case"-oplossingen voor concrete uitdagingen te ontwikkelen. Het netwerk biedt ook een platform voor het uitwisselen van praktische ervaringen, het ontwikkelen van nieuwe competenties en vaardigheden, en het opbouwen van vertrouwensrelaties tussen de deelnemers.


Als lid van het netwerk verbetert u niet alleen uw professionele knowhow, maar krijgt u ook toegang tot actuele en praktijkgerichte kennis uit de sector via een uitgebalanceerd netwerk van belanghebbenden. Elk seizoen organiseren we vier effectieve en gerichte bijeenkomsten van elk zes uur. Elke bijeenkomst biedt vijf uur voortgezette beroepsontwikkeling, goed voor vijf PO-punten, wat betekent dat u aan het einde van het seizoen in totaal 20 PO-punten heeft verzameld.


Doelgroep

Het netwerk richt zich op senior juristen, senior arbeidsrechtadvocaten, juridisch adviseurs in bedrijven, arbeidsrechtorganisaties, vakbonden, HR-directeuren, autoriteiten die verantwoordelijk zijn voor arbeidsrecht gerelateerde onderwerpen, en andere arbeidsdeskundigen die hun kennis willen verdiepen en ervaringen willen delen binnen dit belangrijke vakgebied.

Zolang er plaatsen vrij zijn en er in het lopende seizoen ten minste twee bijeenkomsten plaatsvinden, is het mogelijk om zowel aan het begin van het seizoen als tijdens het seizoen lid te worden van het netwerk. Deelname aan het netwerk is persoonlijk, zodat iedereen de kans krijgt om optimaal van het netwerk te profiteren.

Officeel geaccrediteerd door:

Hoe werken onze netwerkgroepen?

Onze netwerkgroepen bieden je toegang tot een speciale leervorm waarin leren en professioneel sparren centraal staan. In onze netwerkgroepen ontwikkelen onze leden zich samen tijdens het seizoen, dat bestaat uit vier face-to-face bijeenkomsten per jaar. Deze vier bijeenkomsten per jaar vormen een uniek leerforum dat wordt gekenmerkt door kennis, ontwikkeling van vaardigheden en inspiratie. Om professionaliteit centraal te stellen, hebben we ervoor gezorgd dat alle bijeenkomsten in onze netwerkgroepen worden geleid door netwerkleiders die toonaangevende experts zijn op het betreffende onderwerp van het netwerk. Alle deelnemers ontvangen een map met de relevante documenten en materialen zoals presentaties, draaiboeken enz.

Meer weten?

Als eindverantwoordelijke van JUC in Nederland focus ik mij op de samenstelling en kwaliteit van onze Specialisten Netwerken, evenals de dynamiek tussen de professionals. Graag vertelt een van onze vakkundige Network consultants u meer over welk Netwerk bij u past.

Rick Ham

Rick Ham
Head of Office
Telefoon: +31 20 888 1027
E-mail: rh@juc.nl

Juridische netwerkgroepen met een hoog vakinhoudelijk niveau

Hier krijgt u niet alleen exclusieve netwerkkansen, maar ook de garantie van sprekers die nauw verbonden zijn met onze leden. Dit maakt ons netwerk sterker dan traditioneel onderwijs, als een dynamisch forum waar professionals samenkomen en ervaringen delen binnen het vakgebied.

Onze juridische netwerkgroepen belichten altijd actuele vraagstukken en perspectieven die voor de deelnemers relevant zijn. Vanaf de allereerste bijeenkomst nemen we uw input mee, waardoor de onderwerpen altijd aansluiten op de huidige en voortdurende ontwikkelingen binnen het vakgebied.

Hoe profiteer je van een netwerk?

 • Je hebt de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van de nieuwste wetgeving en uitspraken.

 • Maak nieuwe professionele contacten buiten je werkplek om je netwerk te versterken.

 • Unieke inzichten en best practices krijgen van andere leden van het netwerk.

 • Advies krijgen en discussiëren met andere professionals in hetzelfde vakgebied.

Deel op sociale media

in
t
f