Netwerk AI

Kennisontwikkeling in Kunstmatige Intelligentie binnen een dynamisch netwerk van actualiteiten, technologie en recht.

20

contacturen

2650 EUR.

Inhoud

Maatschappelijke ontwikkelingen volgen elkaar snel op, zeker als we het hebben over kunstmatige intelligentie of artificial intelligence (AI). Niet alleen op technologisch niveau, maar ook binnen verschillende rechtsgebieden begint AI een significante rol te spelen. De jurist van de toekomst zal kennis en vaardigheden op moeten doen en continue up-to-date moeten blijven. Daarnaast is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen op het gebied van gebruik en toepassingen van AI in de praktijk.

AI-oplossingen worden op vele plekken van de samenleving gebruikt waar men te maken krijgt met verschillende juridische en technische aspecten. Om succesvol te zijn met AI-oplossingen zijn inzicht, nieuwe managementvaardigheden en kennis van ethisch datagebruik vereist. Dit netwerk onderzoekt deze onderwerpen praktisch, biedt leden waardevolle hulpmiddelen en oplossingen en maakt het delen van ervaringen mogelijk.

Lijst van mogelijke onderwerpen:

EU; Van een ongereguleerde visie naar wetgeving in het digitale tijdperk
 • AI-verordening (AI-wet)
 • AI vanuit historisch perspectief
 • AI & Intellectueel Eigendom

Implementatie van AI binnen organisaties
 • AI als hulpmiddel
 • Strategische overwegingen 
 • Analyse van de huidige situatie en competentiebehoeften
 • Investeringsbehoeften
 • Impactevaluatie & rendementsprognose

AI in de waardeketen - bedrijfseffecten en risicobeheer
 • Privacy- en gegevensbescherming
 • Ethische overwegingen
 • Duurzaamheidsvraagstukken (ESG en AI)
 • Cybersecurity & Cybercrime
 • Beleids- en competentieontwikkeling

Doel

Delen van kennis, bespreken van cases en inbreng van de netwerkleden staat centraal binnen dit netwerk. Het netwerk heeft tot doel een beter inzicht te krijgen in wat AI kan en wat de gevolgen van het gebruik zijn op verschillende gebieden. Bij elke bijeenkomst zullen ook updates van de netwerkleiders over nieuwe juridische en technische ontwikkelingen gedeeld worden. We concentreren ons op de problemen van de netwerkleden, delen successen en uitdagingen en nodigen inspirerende gastsprekers uit om relevante cases te presenteren.

Doelgroep

Kunstmatige intelligentie is een technologie die in alle domeinen en sectoren kan worden gebruikt. Dit netwerk richt zich daarom op een brede groep professionals in zowel de publieke als de private sector binnen alle industrieën. De ambitie is dat een grote diversiteit onder de netwerkleden zorgt voor een vruchtbare discussie en kennisdeling op hoog niveau.

Het netwerk is gericht op besluitvormers in de organisatie die het technische en juridische aspect van het gebruik van kunstmatige intelligentie moeten omarmen en begrijpen. Dit omvat compliancemanagers, juridisch adviseurs, gegevensbeschermingsadviseurs (DPO's), gegevensbeheerders en functionarissen voor gegevensethiek en andere mensen die met AI werken.

Officeel geaccrediteerd door:

Hoe werken onze netwerkgroepen?

Onze netwerkgroepen bieden je toegang tot een speciale leervorm waarin leren en professioneel sparren centraal staan. In onze netwerkgroepen ontwikkelen onze leden zich samen tijdens het seizoen, dat bestaat uit vier face-to-face bijeenkomsten per jaar. Deze vier bijeenkomsten per jaar vormen een uniek leerforum dat wordt gekenmerkt door kennis, ontwikkeling van vaardigheden en inspiratie. Om professionaliteit centraal te stellen, hebben we ervoor gezorgd dat alle bijeenkomsten in onze netwerkgroepen worden geleid door netwerkleiders die toonaangevende experts zijn op het betreffende onderwerp van het netwerk. Alle deelnemers ontvangen een map met de relevante documenten en materialen zoals presentaties, draaiboeken enz.

Meer weten?

Als eindverantwoordelijke van JUC in Nederland focus ik mij op de samenstelling en kwaliteit van onze Specialisten Netwerken, evenals de dynamiek tussen de professionals. Graag vertelt een van onze vakkundige Network consultants u meer over welk Netwerk bij u past.

Rick Ham

Rick Ham
Head of Office
Telefoon: +31 20 888 1027
E-mail: rh@juc.nl

Juridische netwerkgroepen met een hoog vakinhoudelijk niveau

Hier krijgt u niet alleen exclusieve netwerkkansen, maar ook de garantie van sprekers die nauw verbonden zijn met onze leden. Dit maakt ons netwerk sterker dan traditioneel onderwijs, als een dynamisch forum waar professionals samenkomen en ervaringen delen binnen het vakgebied.

Onze juridische netwerkgroepen belichten altijd actuele vraagstukken en perspectieven die voor de deelnemers relevant zijn. Vanaf de allereerste bijeenkomst nemen we uw input mee, waardoor de onderwerpen altijd aansluiten op de huidige en voortdurende ontwikkelingen binnen het vakgebied.

Hoe profiteer je van een netwerk?

 • Je hebt de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van de nieuwste wetgeving en uitspraken.

 • Maak nieuwe professionele contacten buiten je werkplek om je netwerk te versterken.

 • Unieke inzichten en best practices krijgen van andere leden van het netwerk.

 • Advies krijgen en discussiëren met andere professionals in hetzelfde vakgebied.